Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis blijven op koers

Publicatiedatum: 10/04/2020

De gemeenteraden van Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis hebben zich donderdag 9 april jl. uitgesproken voor de vorming van één gemeente Land van Cuijk. Dit door het herindelingsontwerp voor deze vier gemeenten in grote meerderheid vast te stellen. Gezien alle corona-maatregelen kende dit besluit een primeur; er werd door vier gemeenteraden via de digitale weg tot dit besluit gekomen. Als een van de eerste gemeenten in Nederland werd daarmee de spoedwet digitale besluitvorming in de praktijk gebracht.

Johan Postma kwartiermaker en beoogd gemeentesecretaris gemeente Land van Cuijk i.o.

Publicatiedatum: 09/03/2020

Johan Postma wordt de kwartiermaker en beoogd gemeentesecretaris van de nieuwe gemeente Land van Cuijk. De stuurgroep gemeente Land van Cuijk i.o. heeft besloten hem per 1 april 2020 te benoemen. Momenteel is Johan Postma directeur van Werkorganisatie CGM (Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert).

Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis kiezen voor herindeling 4 gemeenten

Publicatiedatum: 03/03/2020

De gemeenten Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis kiezen voor een gezamenlijke toekomst. Vanaf 1 januari 2022 willen zij hun krachten bundelen in één gemeente Land van Cuijk. De colleges van burgemeester en wethouders van de vier gemeenten hebben op dinsdag 3 maart 2020 besloten om het herindelingsontwerp ‘Prachtig en krachtig vanuit onze kern‘ ter vaststelling aan te bieden aan hun gemeenteraden. De raden besluiten op 26 maart 2020 over dit herindelingsontwerp.

Samen op weg naar een nieuwe gemeente!

Publicatiedatum: 20/02/2020

Zoals u weet zijn de gemeenten Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis van plan om per 1 januari 2022 te herindelen. De drie gemeenten hebben in januari 2020 de gemeente Mill en Sint Hubert mogen verwelkomen als vierde fusiepartner.

Herindelingsontwerp ‘Gemeente Land van Cuijk i.o.’ vastgesteld

Publicatiedatum: 25/12/2019

De gemeenten Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis hebben gekozen voor een gezamenlijke toekomst. Vanaf 1 januari 2022 willen zij hun krachten bundelen in één gemeente van 65.000 inwoners. De drie gemeenteraden hebben op maandag 28 oktober 2019 het herindelingsontwerp ‘Prachtig en krachtig vanuit onze kern vastgesteld. In dit document zijn de uitgangspunten voor de nieuwe gemeente beschreven. Ook bevat het herindelingsontwerp de visie op de toekomst, die samen met inwoners, ondernemers en organisaties uit de 25 kernen van de nieuwe gemeente is opgesteld. De visie op de nieuwe gemeente is vertaald in een korte film. Deze is tijdens een bijeenkomst van de drie colleges van B&W op de dag na de definitieve raadsbesluiten gelanceerd.

Waar wil jij straks thuiskomen?

In de gemeente Land van Cuijk!

CUIJK/BOXMEER/SINT ANTHONIS, 18 okt 2019 – Na een spannende stemperiode, waarbij ruim 20.000 inwoners antwoord gaven op de centrale vraag ‘waar wil jij straks thuiskomen?’ , werd het stemresultaat vandaag bekendgemaakt. Met 63,22% van de stemmen is gekozen voor ‘gemeente Land van Cuijk’ als naam voor de nieuwe gemeente.